maanantai 4. joulukuuta 2017

Sertianalyysi

Siihen tarvittiin 15 lähtöä ja 21 viikkoa. Nimittäin kolmeen puhtaaseen nollatulokseen ja näiden myötä kakkosluokkaan oikeuttavaan sertiin. Ensimmäinen LUVA (= nollatulos) tuli heti ensimmäisissä kisoissa joten hieman liian innostuneena oletin, että kolme nollaa olisi ollut kasassa jo aiemmin. Ei tuo huono tulos ole todellakaan (useimmat tahkoavat kymmeniä lähtöjä), mutta alku oli niin lupaava, että nälkä kasvoi syödessä!

Analyysi lukuinaAnalyysi paljastaa, että salainen lukumme oli kolme. Kaikissa kohdissa kryptinen luku kolme..

15 lähtöä, joista
- kolme hyppyrataa ja 12 agirataa.
- kolme hylättyä tulosta, muilta radoilta tulokset.
- kolme luokkavoittoa
- kolme kakkossijoitusta
- kolme kolmosijoitustasta
- kolme muuta tulosta kuin palkintopallisijoitusta
-....ja lopulta kolme nollaa!

Joko vilisee kolmonen silmissä?

Eli Yhdeksän palkipallisijoitusta, jotka kaikki viimeisimmästä kymmenestä lähdöstä! Eli sijoituksellisesti erinomaisia kisoja. Vaikka sitä viimeistä LUVA:a tahkottiinkin useita lähtöjä, oli sijoitukset mukavia ja aina oli lapsille (ja Asbelille) jotain kotiin viemistä. Vuoden karkkilakkoakin sai hyvin kierrettyä kun sai palkinnoksi suklaata (Saran Tee se itse karkkilakko = vuoden karkkilakko pätee vain karkin ostamiseen. Lakkoon ei kuulu saadut ja tarjotut karkit ja suklaat :D).

Mielenkiintoinen fakta, että kaksi edellistä hyppyrataa toivat molemmat hylätyn tuloksen. Niille, jotka eivät agilityä tunne, kerrottakoon, että vaadittavista LUVI:sta (3 kpl) vain yksi saa tulla hyppyradalta eli vähintään kaksi pitää olla agiradalta. Hyppyradoilla ei ole kontaktiesteitä (A, puomi, keinu), joten teoriassa ainakin niiden pitäisi olla helpompia ratoja.

Sertilähtö


Tehdäänpä pieni aikahyppy kuukauden takaiseen sertikisaan. Oman seurani järjesti marraskuun 2. päivä arki-illan kisat. Illassa oli kaksi lähtöä: agi- ja hyppyrata. Osallistujia oli melko pieni määrä, alle 15 koirakkoa. Ensimmäisenä vuorossa oli agirata, joka vaikutti melko tavalliselta ykkösluokan radalta. Ei sieltä vaikeimmastä päästä, mutta eipä ne aiemmat lähdötkään ole ollut vaikeita ja silti se nolla on uupunut. Aina jotain pieniä virheitä. 

Edellä lähtevät koirat eivät kukaan saaneet puhdasta tulosta. Olisiko vihdoin meidän vuoro? Kuuluttaja kuulutti Sulon kehiin ja pillivihellyksen kaiuttua läpi hallin lähdimme matkaan. Heti ensimmäisistä metreistä näki, että tänään mennään ja hitaasti. Että tällainen päivä. No mitä sen väliä, jos puhtaasti menee. Kaikki meni kepeille asti hienosti, mutta jostain syystä viimeisen kepin Sulo päätti jättää välistä. Viimeisen kepin uusinta ja radan jatkaminen. Loppu meni puhtaasti, mutta yhden keppivirheen myötä viisi virhepistettä ja sijoitus kolmas. Yhtään nollatulosta ei jaettu. No, lohdutuksena palkinnot ja puolikas lahjakortti uuteen lähtöön. Olin haaveillut, että heti ensimmäisestä lähdöstä olisi tullut nolla ja olisimme päässeet heti samana iltana korkkaamaan kakkosluokan lähdön. No haaveet eivät toteutuneet, mutta tuossa vaiheessa en vielä tiennyt että ilta tulisi päättymään juhliin!

B-rata oli pitkästä aikaa hyppyrata. Melko simppeliltä vaikutti tämä myös, mutta jännityksellä odotin keppejä, jotka itse asiassa edellistä lähtöä lukuunottamatta olivat menneet kisoissa todella hyvin. Virheet olivat olleet lähinnä kontakteissa. Kepeille tultiin yllättävän haastavassa kulmassa ottaen huomioon, että kyseessä on ykkösluokan kisat. Tarkka ohjaus kepeille ja erityisen tarkkana viimeisen kepin kohdalla. Puhtaasti meni, jes! Matka jatkui kahden hypyn myötä kolmannelle, jossa tapahtui pieni riman kosketus (ääni kuuluu alla olevalla videolla). Säikähdin ja olin varma, että rima tippuisi, mutta onneksemme se pysyi paikallaa. Seuraavaksi loppua kohdi muurille, putkelle ja viimeiset kaksi hyppyä puhtaasti! Mahtavaa!! Hyvin meni, mutta riittäisikö aika? Hidas oli Sulo kuin virtahepo juoksuradalla, joten taululle menin jännittämään livetulosta. Ja sinne se pamahti: nolla ja serti! Aika riitti sijaan kolme. Sertijuhlinta palkintokorokkeella, mikäs sen hienompaa!

Erittäin mahtavalta tuntui saada serti oman seuran kisoita. Ja jälkikäteen huomasin, että itse asiassa kaikki kolme LUVA:a tulivat kaikki Tamskin hallilta. Turha näköjään lähteä merta edemmäs kalaan :)


Alla vielä video sertiradastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti